KIRKLARELİ / PEHLİVANKÖY - Atatürk Ortaokulu

Ara

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında yapılacak olan 1. Dönem 2. ortak sınavların tarihleri belirlenmiştir.

Kas

11 Kasım Cumartesi Günü İlçemizde ve Okullarımızda Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri düzenlendi. Etkinlikler, İlçe Kaymakamı Sayın Fatma BALLI'nın ilk fidanı ekmesiyle başladı. Pek çok fidan, Kurum Amirleri, Öğrenciler , Veliler tarafından toprakla buluşturuldu.

Ekm

Okulumuzun 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem I. Ortak sınav programı aşağıdaki gibidir. Tüm Öğrencilerimize şimdiden başarılar dileriz.

Ekm

15 Temmuz Çocuk Gazetemiz yayımlandı.

May

Okulumuzda yürütülen Friends Around The World, Idioms and Proverbs with Web2.0 Tools, DraMath, Yanlış AnlaMA projeleri kapsamında proje ortaklarımızla eTwinning gününde işbirlikçi aktiviteler yapıldı.

Nis

Kırklareli Atatürk Stadyumunda gerçekleştirilen, Atletizm İl Birinciliği Müsabakalarında, Pehlivanköy Atatürk Ortaokulu, Kız ve Erkek Takımları 2. Sırayı aldı. Sporcularımızı tebrik ederiz.

Nis

Öğrencilerimiz katıldıkları projelerde web 2.0 araçlarını kullanarak hazırladıkları çalışmaları ESEP platformuna yüklüyorlar.

Pehlivanköy Atatürk Ortaokulu öğrencilerimiz ile 2022 – 2023 eğitim – öğretim yılında ESEP platformunda dört proje yürütüyoruz. Bu projelerimizin isimleri ve projelerimiz ile ilgili bilgiler aşağıda belirtilmiştir.

DraMath : Türkiye ve Azerbaycan ortaklığı ile kurulan projemizde drama tekniğini kullanarak öğrencilerimizin matematik konularını eğlenerek yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamak,öğrencilerimizin yaratıcılık becerileri ile problem çözme yeteneklerini arttırmak amaçlanmıştır.Kazanımların öğretiminde yaratıcı dramayı kullanarak kalıcı öğrenmeler geliştirmek, öğrencilerimizin web2.0 araçlarını kullanmada daha verimli ve etkin kullanımlarını sağlamak, senaryolar oluştururken düşüncelerini yazıya dökme ve anlamlı okuma becerilerinin gelişmesi hedeflenmiştir.

FriendsAroundTheWorld :  Türkiye ve İtalya ortaklığı ile kurulan projemizde Romanya, Portekiz, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Polonya ve İspanya’ dan ortaklarımız bulunmaktadır. Projemizde ortak ülkelerin kültürlerini tanıtmak, ortak okullar arası pozitif kültürel etkileşim sağlamak, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin bilgi teknolojileri okuryazarlığı, küresel ısınma gibi konularda yeterliliklerini geliştirmek amaçlanmaktadır. Hedef dil İngilizce ile iletişim kuran öğrencilerimiz, sınırların ötesinde, dünya çapında arkadaşlar edinmekte ve proje etkinlikleri ve toplantıları sayesinde uluslararası köprüler kurmaktadırlar.

Yanlış AnlaMA –MISconception: Matematik öğreniminde yaşanan güçlüklerin ifade edilmesinde en sık kullanılan terimlerden biri kavram yanılgısıdır.Bizler de Türkiye ve Ürdün ortaklığında kurulmuş olan projemiz bünyesindeki öğrencilerimize bir ön test uygulayarak onlardaki kavram yanılgılarını tespit edip farklı web araçları ve işbirlikli etkinliklerle bu yanılgıları ortadan kaldırmayı amaçlamaktayız. Matematik dersine karşı kavram yanılgısından kaynaklı oluşmuş olan ön yargıyı ortadan kaldırarak derse karşı olumlu tutum oluşturmak, öğrencilerimizin dijital becerilerini geliştirerek teknolojiyi matematik dersine entegre etmelerini sağlamak hedeflenmektedir.

IdiomsandProverbswith Web 2.0 Tools: Türkiye ve Yunanistan ortaklığı ile kurulan projemiz hedef dil İngilizce’ de atasözleri ve deyimlerin web 2.0 araçlarıyla öğrenilmesini amaçlamaktadır. Proje ile öğrenciler İngiliz kültürünü atasözleri ve deyimler üzerinden tanımaktalar. Bu atasözleri ve deyimleri incelemekte, web 2.0 araçlarını kullanarak anlatmaktalar. Proje esnasında drama ve bilgi teknolojileri kullanılmaktadır.

Mrt

2022-1-TR01-KA121-SCH-000066126 Numaralı Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında okulumuz İngilizce Öğretmeni H. Gözde YAŞAGÖR, Avusturya Viyana' da Web 2.0 araçları eğitimi aldı.

Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü' nün Erasmus + Projesi kapsamında Avusturya' da Viyana şehrinde gerçekleştirilen hareketlilikte okulumuzu temsil eden öğretmenimiz, çeşitli web 2.0 araçlarının tanıtıldığı ve uygulandığı kurs grubuna katıldı. Öğretmenimiz proje kapsamında  Viyana Teknik Müzesi, Viyana Doğa Tarihi Müzesi, Viyana Sanat Tarihi Müzesi, Belvedere Sarayı ve Schönbrunn Sarayı gibi tarihi yerleri ziyaret etti.

Mrt

Pehlivanköy Atatürk Ortaokulu 5/A, 6/A, 7/A ve 8/A Sınıflarında öğrenim gören öğrencilerimiz; Müdür Yardımcımız Erdal KOCABIYIK, İngilizce Öğretmenimiz H. Gözde YAŞAGÖR ve Matematik Öğretmenimiz Berna TUNCA EYGÜL ile 2022 Yılı Avrupa Birliği Kod Haftası kapsamında Ekim ayında yaptıkları kodlama çalışmalarıyla Kod Okuryazarlığı Mükemmellik Sertifikası almaya hak kazanmışlardır.    Çeşitli bilgisayarlı ve bilgisayarsız kodlama etkinlikleriyle okulumuzu başarıyla temsil eden öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.